fånga livet och tillvaron!

Är ni gravida eller nyblivna föräldrar? Bara jättekära eller en helt vanlig familj som helt enkelt vill dokumentera livet och tillvaron? Jag tror på att vardagen är livet och därför är den värd att komma ihåg och dokumentera i sin enkelhet.

Hur går en fotografering till?

Det beror lite på vilken typ av fotografering det handlar om och årstid det är (nyfödda gör sig dåliga ute i snön…), men antingen ses vi hemma hos er eller/ och ute i naturen.

Det finns någonting i mig som tycker så mycket om den krassa vardagsrealismen. Det som inte är perfekt ljus i studio och mer eller mindre tillrättalagt, utan som snarare väcker en känsla av hur dagarna såg ut där och då. Det finns ett mervärde i de bilder som berättar något om mjölkpaketets design, favoritboken, muggen man gillade bäst eller gosedjuren som satt uppradade på hyllan. Därför är det såna bilder jag vill göra. Det betyder i praktiken att jag kommer hem till er och ni får göra vad ni vill. Spela spel, fika, baka, läsa bok, bada, fixa fredags-tacos eller klä ut er. Eller sitta på soffan och spela gitarr eller begrunda ett nyfött mästerverk. Vad som helst som känns som om det kan fånga något av det ni gör i vardagen, som något ni kan se er själva göra också utan mig där. Mitt mål är att så avslappnat och naturligt gestalta er.

Om ni vill att vi träffas ute så gör vi det. Naturen är vacker antingen i sin storhet eller enkelhet. Under många av årets dagar går det att göra fina bilder ute (det är inte bara sommartid!). Hör av er via mailen på matilda@matildastillvaro.se eller via kontaktformuläret här på hemsidan och berätta hurudana bilder ni vill göra, så styr vi ihop något fint!