Gotland, dag ett

Jag har följt Babes in Boyland länge på Instagram och tycker så om hur Nathalie och Matilda (människorna bakom Babes) med hyfsat små medel får till en så härlig stämning och känsla. Jag går igång på det dova, lite melankoliska. När de annonserade om en Workshop och Retreat på Gotland (!) var min spontana tanke att jag bara måste dit. Min andra tanke var att en Workshop & Retreat som hålls av Babes in Boyland väl inte kan riktas till mig, att det är andra, etablerade kreatörer som åker dit och att jag skulle känna mig så utanför sammanhanget. Till all lycka har jag en man som säger "klart du ska åka, Matilda", så jag bokade. Och i helgen var jag där. 

I fredags åkte jag tidig morgon till Visby och det var ju lite nervöst att inte veta vem som skulle vara där och hur vi skulle klicka med vandra, men det kändes så fint från första stund. Här är Hotel Stelor där Retreatet ägde rum:

Vi blev så fint bemötta. Vi åt en soppa och avokadosmörgåsar till lunch och sedan började vårt första arbetspass. Vi höll till i en gammal lada med putsade väggar och ett enormt ljusinsläpp. Som gjort för ändamålet.

Vår uppgift var att gå ihop och arrangera en/ flera stylingar. Till vår hjälp hade vi ingredienser, tillbehör av olika slag, blommor och - färdiga citron- och vallmokakor.  Det var fint att jobba ihop, kreativiteten flödade och det smattrande ljudet av kameror var ihärdigt. Så skönt att finnas i ett sammanhang där en inte är jobbig som fotograferar ungefär allt, det tillhörde snarare normen.

Så här kan det se ut när kreatörer går loss:

Madeleine  fotograferar.

Madeleine fotograferar.

Det blev många fina bilder. Bilden ovan är en av mina favoriter. 

Saldot efter det första arbetspasset. Och vi behövde inte ens städa undan. Snudd på FÖR bortskämda där... 

Innan middagen tog jag och fyra andra kvinnor varsin cykel och cyklade ner till havet. 

När kvällen kom dukades det upp till middag. All mat under helgen var vegetarisk och gjord av en mästerkock. Maten, tycker jag, var en stor upplevelse av hela helgen. Älska röror och grejer! Jag måste lära mig att få till dem på egen hand.

Innan natten gick vi ut till hästarna i hagen och fotograferade lite. 

Och så var första dagen på Gotland slut.