Sommarminnen i bild

Idag är vintern sitt kanske allra vackraste jag. Det är perfekt temperatur, strålande sol och gnistrande snö. Stora delar av mig längtar ändå till sommar och värme. Allt går i ett annat tempo. Det är något med alla dofter i luften, att få lägga fingrarna i jorden, diska för hand i sommarhuset och ta kvällspromenader i de ljusa kvällarna. Är det inte livet?

Här kommer en hel massa bilder, de flesta tagna i eller nära vårt sommarparadis Torphage. Jag älskar det stället och vad det gör med oss. Jag älskar att barnen har drömsomrar tillsammans med kusiner och att vi får leva storfamiljsliv. Att vi hypear ett gammalt hus med uppenbara brister och skavanker (men mest med potential, vill vi mena!), havregrynsgröt morgon, middag, kväll (enligt barnen) och mest bara oceaner av tid tillsammans.

Barnen längtar ofta dit, vi pratar om stället och jag frågar vad de riktigt längtar efter med Torphage-livet och de svarar att leka. För de leker ungefär hela dagarna. Vi har inga telefoner till barnen där, inga digitala spel eller tv-apparater. De ser aldrig på film och det gör att de blir så fantastiskt kreativa. Det klipps figurer, sätts upp diverse föreställningar och läses böcker. De tar cykelturer, går till parken och leker i skogen. Och naturligtvis bråkar de också.

Älskar den här lappen:

fotograf umeå-11188.jpg

“Leveransman. Han kan ha med kylskåpet att göra.”

Färgen på köksfönstret är så eländig att den i princip går att dammsuga bort.

Det syns att vi bor många här.

Att ha mycket tid att läsa böcker = guld.

Obligatoriskt sätt att hänga tvätt på sommaren:

De finaste luncherna äts i gott sällskap under det gigantiska äppleträdet.

Det äts såklart mycket glass.

Vi lämnar ju mycket fint hemma, bland annat trädgård och (ibland) kycklingar.

Då är det extra fint att kunna åka till ena svågern och svägerskan och insupa härligheter i form av bland annat sånt här:

Vi har vår promenad som vi går runt byn nästan varje kväll.

Och ja, vi har ju en del vi borde göra med vårt hus. Typ bygga golv och bygga en vägg runt tvättmaskinen. Men vi prioriterar annat just nu. Sticka, läsa och sitta och tänka är också viktigt. “Allt har sin tid”.

Promenad/ cykeltur i nattlinne.

En vrå i vårt sovrum:

Kvällssaga i en vrå:

En gång per sommar åker vi in till stan och köper äkta bollglass från en kiosk. Fint att peppa inför det!

Om man älskar hästar är det här stort!

En gång åkte vi till Högholmen zoo och en påfågel åt upp min systerson Arvids medhavda macka. Men det är en annan historia!