Septemberhelg

Vilken fin helg det har varit!

I fredags fyllde jag år och nästan hela dagen gick i tapetserandets tecken (bra att kunna styra över sin arbetstid). Vi tapetserade om i köket och det känns så härligt och ombonat i rummet nu. Tapeter är svårt, men vi valde Borås Tapeters Nora. Egentligen har vi andra saker som är mer akuta på att-göra-listan, att bygga tvättstuga t.ex, men ibland måste man få göra det roliga framom det nyttiga för att komma ihåg att det framför allt är härligt att ha hus och inte bara jobbigt.

 På eftermiddagen, en halv timme efter att vi blev klara med tapeterna, kom våra vänner Emil och Stina och deras barn förbi och hade med sin pizza-ingredienser. Ett mycket fint sätt att avsluta veckan och fira födelsedag på. 

matildastillvaro.jpg

Vi fikade lite också och jag drack kaffe för första gången på nästan ett år. Himla fin med kaffe ändå! Och choklad. Jag tror inte att jag har godisstrejk längre. Livet är trevligare med kaffe och choklad.

matildastillvaro-15.jpg

I lördags vaknade både jag och Astrid tidigt. Vi gick ner till köket och drack te. Så fint att börja dagen i lugn och ro med bara ett barn (inga syskonbråk). När resten av familjen vaknade tittade vi på Anne på Grönkulla tillsammans. 

matildastillvaro-14.jpg
matildastillvaro-12.jpg

Både i lördags och i söndags tog jag en tur till skogen med vänner och plockade lingon. Älska tystnaden och lugnet. Det var trevligt ända tills vi hittade vad vi tror att var björnbajs som ännu var lite varmt. 

Jag kokade lingonsylt när jag kom hem. Det känns fint. Jag tänker att det är bland annat därför vi också har höns, att få vara med och producera vår mat och inte bara konsumera den. Det gör att jag värdesätter den så mycket senare. 

matildastillvaro-16.jpg
matildastillvaro-19.jpg

Stig hängde på kökssoffan.

matildastillvaro-18.jpg

Efter att vi cyklat till vallokalen och röstat passade jag på att göra äppelmos av de äpplen vi hade kvar hemma hos oss.

matildastillvaro-21.jpg

Och så var den helgen slut. 

Nu ska jag ta itu med måndag. Önskar er en fin vecka!