Rabarberpaj

Det är ju ett sånt mervärde i att kunna laga mat eller fika på det som finns att få och hitta ute i naturen. Vår rabarber har av husets tidigare ägare blivit planterad under vinbärsbusken och mår inte jättebra. Den tynar bort mer för varje år som går och vi borde ta tag i att flytta på den. Tills det går vi till våra vänner som badar i rabarber och får lite. Igår bakade jag rabarberpaj. 

rabarberpaj.jpg

Bästa pajen är ett recept från Söta saker. Fort går det och gått blir det. En bara blandar ihop alla ingredienser i en skål;

  • 125 g rumsvarmt smör
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 3/4 tsk bakpulver
  • ca 4-5 rabarberstänger
rabarberpaj-3.jpg
rabarberpaj-4.jpg

Jag slutar vispa när degen inte har tagit ihop sig, utan fortfarande är grynig. På så vis är den lätt att bara strössla över de skivade rabarberbitarna. 

Lägg in härligheten i ugnen och grädda i 200 grader i cirka 30 minuter.

rabarberpaj-5.jpg

Att baka själva pajen tar ca sju minuter och pajen blir så god. Vi brukar äta den med vaniljglass. 

rabarberpaj-2.jpg

Och så lite sommarblommor på bordet, såklart!