vardag och att jobba hemifrån

Just nu uppskattar jag verkligen att jag så långt kan lägga upp mina dagar som jag vill ha dem. Såklart har jag en del inbokade uppdrag som jag anpassar mig efter, men annars är det ok att jag tar en springtur på lunchen eller rör ihop en härlig granola. Igår satt jag hemma och jobbade med bilder från bland annat fredagens Drop in-vigslar och då såg dagen runt omkring ut så här:

matildas tillvaro-25906.jpg

Delar av vår hall. Där hänger en liten kofta och väntar på sin ägare.

matildas tillvaro-25909.jpg

Ett av höstens projekt hemma har varit att bygga ett efterlängtat skafferi. Vi använde en dörr som fanns i huset när vi köpte det, men som nu har varit placerad i ett förråd i många år. Skafferiet målade jag med linoljefärg, samma färg som i hallen. Perfekt att vi hade kvar av den!

Den första snön förr igår. Gigantiska flingor!

matildas tillvaro-25923.jpg

Jag svängde ihop en granola under lunchen. Man-tager-vad-man-haver-granola, ungefär så här:


1 liter havregryn
2 dl solrosfrön
2 dl pumpafrön
1 dl kokos
1 dl hackad mandel
1 dl hackade nötter
2 msk kakao
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma

Jag smälte 1 dl kokosolja och 1/2 dl honung och rörde ner det i grynblandningen och sedan rostades hela härligheten i ugnen i 25 min på 160-graders värme.

Efter att ha suttit inne hela dagen med mig själv var jag tvungen att åka till en vän på en kopp te innan eftermiddagen drog igång. Idag sitter jag på kontoret inne i stan och jobbar. Jag svarar på mail och har skickat ett bröllopsavtal till ett par som vill anlita mig. En fin dag!