Mitt 2017 i bilder

Vilket år det har varit! Så händelserikt och fint på många sätt. Jag undrar vilka frågor som är aktuella om ett år, vad jag då längtar efter och drömmer om och vad jag kan titta tillbaka på och konstatera att det där ju blev ganska bra (och mindre bra...). Story of my life verkar vara att jag aldrig vet exakt vad jag gör nästa år, eller ens nästa termin.

I år har jag fotograferat massor; brudpar, gravida, familjer, olika bilder för olika tidningar och företag och allt detta är jag så glad åt. Så här har året sett ut i (många) bilder, mest på den privata sidan: 

JANUARI. 

Det var vintervackert,

Det var vintervackert,

jag läste litteraturvetenskap

jag läste litteraturvetenskap

och köpte ranunclar.

och köpte ranunclar.

FEBRUARI. 

Jag gjorde en stylad fotografering tillsammans med Zanna som driver  Sisters in Law . Vi fick låna mina vänners fina växthus. 

Jag gjorde en stylad fotografering tillsammans med Zanna som driver Sisters in Law. Vi fick låna mina vänners fina växthus. 

Linné och Grankvist gjorde den vackra buketten. 

Linné och Grankvist gjorde den vackra buketten. 

Jag åt förvånansvärt få fastlagsbullar, eftersom en gjorde mig magsjuk och jag tappade listen lite. Hoppas på fler i år!

Jag åt förvånansvärt få fastlagsbullar, eftersom en gjorde mig magsjuk och jag tappade listen lite. Hoppas på fler i år!

Hela familjen åkte till Helsingfors för att vara med på systerdotter Hildes dop. Det var såklart festligt att åka på en liten resa. Intensiva dagar, men fina! 

Hela familjen åkte till Helsingfors för att vara med på systerdotter Hildes dop. Det var såklart festligt att åka på en liten resa. Intensiva dagar, men fina! 

Kort efter att vi varit i Helsingfors kom hela syster Amandas familj till oss och det blev härligt och kaotiskt, precis som det brukar. Pennor, papper, sax och tejp = barn som pysslar, vuxna som får vara ifred men sedan städa flera timmar efteråt. Så här kan det alltså se ut! Det är nån slags butikslek på gång och mitt i allt ska Tobias skriva ut nåt och hamnar lite mitt i. 

Kort efter att vi varit i Helsingfors kom hela syster Amandas familj till oss och det blev härligt och kaotiskt, precis som det brukar. Pennor, papper, sax och tejp = barn som pysslar, vuxna som får vara ifred men sedan städa flera timmar efteråt. Så här kan det alltså se ut! Det är nån slags butikslek på gång och mitt i allt ska Tobias skriva ut nåt och hamnar lite mitt i. 

MARS. 

Jag och Nina fotograferade påskbilder för  Äkta hem . Nina är för övrigt en fin bekantskap jag fått 2017. 

Jag och Nina fotograferade påskbilder för Äkta hem. Nina är för övrigt en fin bekantskap jag fått 2017. 

Jag började sticka en av mina favorittröjor. Jag har garn till en till tröja hemma, men i annan färg.  

Jag började sticka en av mina favorittröjor. Jag har garn till en till tröja hemma, men i annan färg.  

Jag åt lunch med Tobias en dag och firade en fotografering som jag fått veta att jag skulle få göra och som jag hade bra feeling av. 

Jag åt lunch med Tobias en dag och firade en fotografering som jag fått veta att jag skulle få göra och som jag hade bra feeling av. 

Jag läste Det mest förbjudna och tänkte JA. 

Jag läste Det mest förbjudna och tänkte JA. 

APRIL.

I April såg det ut så här på vår gård. Vi lät alltså bygga ut huset, i januari gjordes grunden. Tanken var att vi skulle leja bort skalet och "bara" göra insidan själva. "Bara"-delen håller vi ännu på med. Jag är ändå så glad att jag har tagit den här bilden, för det är ju som bekant så lätt att bara se vad som finns kvar att göra och inte allt vad man faktiskt har gjort. Så här ser det ju inte ut nu under snön. 

I April såg det ut så här på vår gård. Vi lät alltså bygga ut huset, i januari gjordes grunden. Tanken var att vi skulle leja bort skalet och "bara" göra insidan själva. "Bara"-delen håller vi ännu på med. Jag är ändå så glad att jag har tagit den här bilden, för det är ju som bekant så lätt att bara se vad som finns kvar att göra och inte allt vad man faktiskt har gjort. Så här ser det ju inte ut nu under snön. 

Som sagt: galet! 

Som sagt: galet! 

Måla fönster i köket får en så lov att göra om det inte finns ett varmt garage till förfogande. Linoljefärg. Fyra varv. Åtta fönster, tror jag det var. Det tog sin lilla tid, men köpenhamnsgröna fönster är fint. 

Måla fönster i köket får en så lov att göra om det inte finns ett varmt garage till förfogande. Linoljefärg. Fyra varv. Åtta fönster, tror jag det var. Det tog sin lilla tid, men köpenhamnsgröna fönster är fint. 

Vi firade påsk och det var härligt!

Vi firade påsk och det var härligt!

MAJ. 

Snön var ju så seg den här våren, men mitt i allt såg det ut så här i ett dike nära mig...

Snön var ju så seg den här våren, men mitt i allt såg det ut så här i ett dike nära mig...

... och några dagar senare var snön ett faktum igen. Jag tror att den här bilden är tagen den 6:e maj. Galet!

... och några dagar senare var snön ett faktum igen. Jag tror att den här bilden är tagen den 6:e maj. Galet!

I mitten av maj åkte jag till Gotland på workshop med  Babes in Boyland . Ett av årets bästa beslut. Det var på många plan en mycket fin resa och med mig hem fick jag så mycket.

I mitten av maj åkte jag till Gotland på workshop med Babes in Boyland. Ett av årets bästa beslut. Det var på många plan en mycket fin resa och med mig hem fick jag så mycket.

Kvällarna blev ljusare och vi jobbade med gården. Så gott som allt grävdes upp, ny jord föstes in, grusgångar anlades och jag sådde en ny gräsmatta. I en del av det lilla vita huset bor hönsen. Ett av våra bästa beslut var att inte riva det utan behålla och flytta det längre ner på gården, trots en stor förrådslänga som vi byggt längs med ena sidan på gården. 

Kvällarna blev ljusare och vi jobbade med gården. Så gott som allt grävdes upp, ny jord föstes in, grusgångar anlades och jag sådde en ny gräsmatta. I en del av det lilla vita huset bor hönsen. Ett av våra bästa beslut var att inte riva det utan behålla och flytta det längre ner på gården, trots en stor förrådslänga som vi byggt längs med ena sidan på gården. 

Älska vår när det ser ut så här i rabatterna! Vissa dagar går jag och tittar både en och två gånger vad som har hänt. Och inte hänt.

Älska vår när det ser ut så här i rabatterna! Vissa dagar går jag och tittar både en och två gånger vad som har hänt. Och inte hänt.

En av de sista dagarna i maj gjorde jag en inspirationsfotografering med Elsa Billgrens vintage-klänningar. Jag är glad att jag rodde det hela i land! 

En av de sista dagarna i maj gjorde jag en inspirationsfotografering med Elsa Billgrens vintage-klänningar. Jag är glad att jag rodde det hela i land! 

året-60.jpg
året-65.jpg
året-66.jpg
Ute regnade det ungefär hela dagen. På ett sätt var det kanske lite tråkigt, men det var en bra lärdom. Nu är jag inte så rädd för regn under fotograferingar längre. Ljuset är ju perfekt och det finns snygga paraplyer. Och regnig dramatik är mer spännande än stickigt solljus.

Ute regnade det ungefär hela dagen. På ett sätt var det kanske lite tråkigt, men det var en bra lärdom. Nu är jag inte så rädd för regn under fotograferingar längre. Ljuset är ju perfekt och det finns snygga paraplyer. Och regnig dramatik är mer spännande än stickigt solljus.

JUNI. 

Syster Fanny blev student! Jag tog bilder. 

Syster Fanny blev student! Jag tog bilder. 

Vi åkte till Gävle och träffade fina vänner (och tog tydligen en promenad i pyjamaströja?!). 

Vi åkte till Gävle och träffade fina vänner (och tog tydligen en promenad i pyjamaströja?!). 

Tillsammans med Amanda, Fredrik, alla barn och Emmi och Anders och deras barn njöt vi av Småland och Astrid Lindgrens värld i dagarna två. Inga på bild utanför Lotta på Bråkmakargatans hus. 

Tillsammans med Amanda, Fredrik, alla barn och Emmi och Anders och deras barn njöt vi av Småland och Astrid Lindgrens värld i dagarna två. Inga på bild utanför Lotta på Bråkmakargatans hus. 

Skogen var så mäktig i Småland! Här gick vi ner till en liten älv och badade (ja, det var idylliskt!).  

Skogen var så mäktig i Småland! Här gick vi ner till en liten älv och badade (ja, det var idylliskt!).  

Vi kom hem lagom till midsommar. Inga plockade blommor och var sommarsmutsig; så där som barn blir som är ute och leker nästan hela dagen. Det dagliga badet är obligatoriskt. 

Vi kom hem lagom till midsommar. Inga plockade blommor och var sommarsmutsig; så där som barn blir som är ute och leker nästan hela dagen. Det dagliga badet är obligatoriskt. 

Vi fick våra första framruvade kycklingar, mycket spännande och festligt! Två av hönorna agerade arga och ilskna hönsmammor, så vi fick aldrig hålla i kycklingarna. Jag tror att det var tolv kycklingar från början, men några dog och några sålde vi. Nu har vi bara två kvar. 

Vi fick våra första framruvade kycklingar, mycket spännande och festligt! Två av hönorna agerade arga och ilskna hönsmammor, så vi fick aldrig hålla i kycklingarna. Jag tror att det var tolv kycklingar från början, men några dog och några sålde vi. Nu har vi bara två kvar. 

Så åkte vi till vårt älskade, knasiga sommarhus Torphage där vi firar sommarlata dagar tillsammans med Amanda och Fredrik. Vi gör inte mycket och ändå är dagarna rena och skära pusslanden för att tio personer ska hållas lagom mätta och lagom stimulerade. Vi erbjuder inte så många aktiviteter; en gång såg vi på film på Torphage och ingen spelade spel på nån telefon. Istället var barnen flera timmar på bibliotek i veckan och hälsade på pensionärer i åldringshemmet ett par stenkast bort.  Barnen lekte i parken och var ute i skogen och lekte Robin Hood. Bra liv! Andra dagar bråkar och skriker alla barn så vi blir knäppa; också liv, men ett annat slags. 

Så åkte vi till vårt älskade, knasiga sommarhus Torphage där vi firar sommarlata dagar tillsammans med Amanda och Fredrik. Vi gör inte mycket och ändå är dagarna rena och skära pusslanden för att tio personer ska hållas lagom mätta och lagom stimulerade. Vi erbjuder inte så många aktiviteter; en gång såg vi på film på Torphage och ingen spelade spel på nån telefon. Istället var barnen flera timmar på bibliotek i veckan och hälsade på pensionärer i åldringshemmet ett par stenkast bort.  Barnen lekte i parken och var ute i skogen och lekte Robin Hood. Bra liv! Andra dagar bråkar och skriker alla barn så vi blir knäppa; också liv, men ett annat slags. 

JULI.

Vi åkte till mamma och pappas sommarställe och badade...

Vi åkte till mamma och pappas sommarställe och badade...

... och många var de kvällar när jag och Amanda tog kvällspromenader. 

... och många var de kvällar när jag och Amanda tog kvällspromenader. 

Vi gjorde vår obligatoriska en-dag-till-havs-dag. 

Vi gjorde vår obligatoriska en-dag-till-havs-dag. 

Syter Emma gifte sig med Patrik!

Syter Emma gifte sig med Patrik!

Den här bilden visar ganska bra vad jag gör på sommaren. Stickar och äter fil med solrosfrön. 

Den här bilden visar ganska bra vad jag gör på sommaren. Stickar och äter fil med solrosfrön. 

AUGUSTI.

I början av augusti fick vi besök av våra vänner/ vardagsfamilj Emil och Stina och deras barn. 

I början av augusti fick vi besök av våra vänner/ vardagsfamilj Emil och Stina och deras barn. 

Fina Stina vid fina fält en sån där sommarkväll som jag minns.

Fina Stina vid fina fält en sån där sommarkväll som jag minns.

Vi var på bröllop. Kolla in Astrids sommarben! 

Vi var på bröllop. Kolla in Astrids sommarben! 

Vår sista kväll på Torphage år vi glass på torget. Ack, detta vemod som blir så påtagligt varje gång sommaren slutar! För även om vi är lediga ännu nån vecka efter att ha kommit hem känns sommaren slut i och med att vi åker från Torphage-livet.  

Vår sista kväll på Torphage år vi glass på torget. Ack, detta vemod som blir så påtagligt varje gång sommaren slutar! För även om vi är lediga ännu nån vecka efter att ha kommit hem känns sommaren slut i och med att vi åker från Torphage-livet.  

Vår sista dag på Torphage togs bilden som vi hela sommaren visste att vi skulle ta nån gång och som skulle bli framsidan på syster Amandas nya  bok . 

Vår sista dag på Torphage togs bilden som vi hela sommaren visste att vi skulle ta nån gång och som skulle bli framsidan på syster Amandas nya bok

Och så var vi hemma. Tomt är det alltid, men ändå fint att komma hem. Vallmon var ljuvligt vacker.

Och så var vi hemma. Tomt är det alltid, men ändå fint att komma hem. Vallmon var ljuvligt vacker.

På hösten fotograferade jag ett par bröllop till och det var såklart fin på alla sätt och vis. Varje gång är det en nyp-mig-i-armen-stämning; TÄNK att jag får göra detta!

På hösten fotograferade jag ett par bröllop till och det var såklart fin på alla sätt och vis. Varje gång är det en nyp-mig-i-armen-stämning; TÄNK att jag får göra detta!

SEPTEMBER. 

Vardagen kom igång. Jag jobbade, sprang tjejmil och var på bröllop i Stockholm tillsammans med min Tobias. Jag fyllde år.

Vardagen kom igång. Jag jobbade, sprang tjejmil och var på bröllop i Stockholm tillsammans med min Tobias. Jag fyllde år.

OKTOBER. 

Jag åkte till Saxnäs med Norrlands designkreativ. Det var bra dagar och fjällen var underbart vackert. 

Jag åkte till Saxnäs med Norrlands designkreativ. Det var bra dagar och fjällen var underbart vackert. 

I Saxnäs lärde jag känna många som också har eget företag och som bär på enlängtan att utveckla det. Jag bodde tillsammans med Fanny, även hon en fin människa jag lärt känna under 2017. 

I Saxnäs lärde jag känna många som också har eget företag och som bär på enlängtan att utveckla det. Jag bodde tillsammans med Fanny, även hon en fin människa jag lärt känna under 2017. 

NOVEMBER.

November var verkligen jobbig. Vi byggde och byggde och byggde och vi var så trötta på allt. Vårt (reviderade) mål var att bli färdiga med hallen till första advent. Och det blev vi! 

November var verkligen jobbig. Vi byggde och byggde och byggde och vi var så trötta på allt. Vårt (reviderade) mål var att bli färdiga med hallen till första advent. Och det blev vi! 

Det här är vårt hus sett från bakgården. Den delen som dörren är på är helt ny. På nedre våningen finns nu en ny hall och en tvättstuga ska det bli när vi orkar. På våningen ovanför finns numera mitt och Tobias sovrum; husets mysigaste rum. 

Det här är vårt hus sett från bakgården. Den delen som dörren är på är helt ny. På nedre våningen finns nu en ny hall och en tvättstuga ska det bli när vi orkar. På våningen ovanför finns numera mitt och Tobias sovrum; husets mysigaste rum. 

DECEMBER. 

December är så fint. Jag älskar verkligen adventstid. 

December är så fint. Jag älskar verkligen adventstid. 

Jag fick äntligen efter månader av väntan flytta in till kontoret Lidstöm och Nyberg. Här tror jag att spännande idéer kan bli verklighet! Jag är så glad att få dela kontor med passionerade och drivna själar. 

Jag fick äntligen efter månader av väntan flytta in till kontoret Lidstöm och Nyberg. Här tror jag att spännande idéer kan bli verklighet! Jag är så glad att få dela kontor med passionerade och drivna själar. 

Sista veckan av året firades i Finland med släkt och vänner. Lagom till nyår var vi hemma igen. 

Sista veckan av året firades i Finland med släkt och vänner. Lagom till nyår var vi hemma igen. 

Få se vad 2018 har att erbjuda!