Helg

Något av det finaste med helg är ju om man råkar ha trevlig frukostmat hemma och Tobias dessutom är inne i en period när han gör smoothies. Igår var en sån morgon. 

Men varje morgon, oavsett det är helg eller vardag, gör jag egen fil. Den gör jag helt enkelt av en färdig fil: 1 msk fil vispas ihop med mjölk. Filen står framme i rumstemperatur i 1,5 dygn och kvällen innan jag äter den lägger jag in den kylskåpet. Filen smakar godare än köpis långfil på burk. Det är också en rolig tanke att jag kan hålla igång en fil i många månader. Den är sjukt tålig! Ofta äter jag fil med solrosfrön och kokosflingor. Här även med torkade tranbär jag plockade i höstas. 

Idag tog vi ut några hönor för att se om de ville bekanta sig med snön. De var inte tokrädda, men sprang ju heller inte omkring som vanligt. Jag tycker att vintern är så jobbig med höns; de bara står inne och tittar samtidigt som de ju inte verkar fara illa. 

Astrid och diverse hönor. 

söndag-4.jpg

Det har snöat så sjukt mycket! Det börjar bli svårt att rymma all snö på vår gård. Samtidigt är det ju lite härligt. Hellre rejäl vinter än is och regn om vartannat i flera månader.

Fin söndag till er!