Astrid Lindgrens värld och försommar

Idag har vi sagt HEJDÅ och VAD BRA VI HAR DET TILLSAMMANS och åkt åt varsitt håll från Torphage. Som något slags studie i självplågeri har jag suttit och tittat på bilder från sommaren som på ett sätt tog slut idag när vi kom hem. 

Storfamiljslivet inledde vi för ca två månader sedan och Amanda och Fredrik fanns alltså på plats redan när vi fick sommarlov. Vi packade våra väskor och åkte till Astrid Lindgrens värld. Det var tredje gången jag var där och jag skulle bra kunna åka en fjärde. Det är så välgjort in i minsta detalj! Och Astrid Lindgren är Astrid Lindgren.

Vi, Amanda och Fredrik och våra vänner Emmi och Anders bodde på en gård en bit utanför Vimmerby. Det fanns flera sorters djur på gården (älgar bl.a.!),  ett härligt växthus och det var så grönt och vackert och skört.

Emmi.

Barnen badade i en å och en ek sträckte ut sina grenar över vattnet. Vackert så det förslår.  

Vi åkte hem och firade midsommar. Inga hade en galet trött krans, men tittade så härligt finurligt på kusin Arvid att det jämnade ut sig. 

Syster Emma och hennes Patrik kom och hälsade på!

Barnen. Några av dem.