Gotland, dag tre

 Jag vet inte vad jag gick på den där sista dagen. Jag har alltid krävt mycket sömn för att fungera och nu hade jag fyra sextimmarnätter i bagaget. 

Frukost. Ja, jag kan vänja mig vid detta! Smoothie med kardemumma i är en grej att lägga på minnet. Och gröna ägg! Hur tjusigt? Vi är på jakt efter fler höns och skulle gärna vilja ha hönor som värper gröna eller chokladbruna ägg. 

gotland, dag tre-7.jpg

Vid frukosten satt jag och pratade med Maria, hjärnan bakom Tellkiddo. Det var fint att få höra om hennes resa och erfarenheter. Samtal som dessa betydde mycket under helgen och tyvärr fanns det inte tid att prata med alla på samma sätt. Alltifrån strategiskt tänkande och marknadsföring till att bygga upp ett koncept kring vad en är och vad en vill förmedla avhandlades.

Jag var på en föreläsning om Content Marketing förra veckan och  började reflektera kring hur en story kring företag byggs upp. Att det ibland är sekundärt vad som är sant och primärt hur saker och ting paketeras, allt för att nå igenom det oändliga brus av budskap som vi dagligen möts av.

gotland, dag tre-4.jpg

Och så följde ett redigeringspass. Vi började med att prata om hur en ska tänka helhet när bilder väljs ut och om att lära sig kill your darlings i bildväg (är INTE där än!). En arbetsyta avskärmas och vi sitter där och Matilda från Babes berättar om hela härligheten, hur hon redigerar och tänker och det är som att ta del av skatter. Jag tilltalas så av sättet att göra bilder på; det melankoliska, att hitta det vackra i det enkla och ljuset. Det var fint. Hur många får sitta i såna samtal med en av ens favoritfotografer? 

Innan vi åkte från Hotel Stelor togs en klassisk gruppbild på hela gänget (vi hade inte planerat kläder innan, jag lovar!). Den här helgen hade inte blivit vad den var utan människorna. Min rumskompis Therese sa att OM hon hade vågat hoppas, så hade helgen ändå inte blivit riktigt så bra som den faktiskt blev. Jag är så glad över alla nya bekantskaper!

Innan flyget hem åkte några av oss in till Visby. Ett par av oss gick och fikade, jag och Agnes tog en promenad genom Visby och ner till havet. Vi konstaterade att vi lever så olika liv, men ändå hade ett så stort utbyte av varandra och det är så fint hur överraskad en kan bli ibland. Hon ser så tuff ut, jag skulle knappt våga ta kontakt med henne i vanliga fall. Hon lever och verkar dessutom som matkreatör på Söder i Stockholm, lever det livet. Och jag, jag har mitt liv utanför stan med kärnfamilj, höns och katt. Jag är glad att ha träffat henne! (Och om en vill titta på vackra bilder och få inspiration vad gäller vegetarisk kost, titta in hos Agnes på Cashew Kitchen).

Så åkte jag hem. Men tusen intryck, tusen idéer och den stora tacksamheten i mig. Hejdå, Gotland! Jag kommer tillbaka någon gång när rosenbuskarna blommar.