Beatrice och Connor

En dag i januari gifte sig Beatrice och Connor och jag fick vara med som fotograf. Beatrice och jag hördes bara nån vecka innan; ibland är det inte krångligare än så! 

Lilla Juni

För två veckor sedan fotograferade jag lilla Juni, bara en dryg vecka gammal. Så liten, skör och fin. Och så stolta föräldrar. 

Kan inte alla ni som bor i närheten anlita mig när ni får barn? Det är så fint att få vara nära dessa små liv och gestalta den första tiden som ju på många sätt är så speciell! Allt blir så stort i närheten av de minsta.

onsdag och #frukostfrämjandet

Idag var det äntligen dags för Frukostfrämjandet att sammanstråla. Alla, förutom Soraya, träffades hemma hos Ida i Flurkmark. 

onsdag-12.jpg

Ida hade förberett en härlig frukost och även dessa små härligheter: 

onsdag.jpg

Vi pratade om var vi finns för tillfället; vilka glädjeämnen och förhoppningar som vi bär på, men också det svåra. Jag påmindes återigen om det fina med att sitta och prata och äta frukost i flera timmar. 

Hemma hos Ida finns många fina detaljer och vyer: 

Idas höns värper världens finaste ägg. Till och med äggen passar in i inredningen och färgsättningen hos Ida..! (Bra jobbat av hönsen måste man ju säga.)

onsdag-20.jpg

Så åkte vi från Ida. Jag känner mig så upplyft efter att Frukostfrämjandet träffats. Guld är sammanhang, uppmuntran och att få glädjas åt varandras framgångar. 

Dagen fortsatte på kontoret där bilder förbereddes för att skickas iväg och mail skrevs. 

onsdag-22.jpg

Fin onsdag till er!

Helg

Något av det finaste med helg är ju om man råkar ha trevlig frukostmat hemma och Tobias dessutom är inne i en period när han gör smoothies. Igår var en sån morgon. 

Men varje morgon, oavsett det är helg eller vardag, gör jag egen fil. Den gör jag helt enkelt av en färdig fil: 1 msk fil vispas ihop med mjölk. Filen står framme i rumstemperatur i 1,5 dygn och kvällen innan jag äter den lägger jag in den kylskåpet. Filen smakar godare än köpis långfil på burk. Det är också en rolig tanke att jag kan hålla igång en fil i många månader. Den är sjukt tålig! Ofta äter jag fil med solrosfrön och kokosflingor. Här även med torkade tranbär jag plockade i höstas. 

Idag tog vi ut några hönor för att se om de ville bekanta sig med snön. De var inte tokrädda, men sprang ju heller inte omkring som vanligt. Jag tycker att vintern är så jobbig med höns; de bara står inne och tittar samtidigt som de ju inte verkar fara illa. 

Astrid och diverse hönor. 

söndag-4.jpg

Det har snöat så sjukt mycket! Det börjar bli svårt att rymma all snö på vår gård. Samtidigt är det ju lite härligt. Hellre rejäl vinter än is och regn om vartannat i flera månader.

Fin söndag till er!